11 Ağustos 2011 Perşembe

şulenin dolması.

DOLMA:
1 KİLO PRİNÇ 1 BÜYÜK BAŞ SOĞAN
1 BAŞ SARMISAK
2 KAŞIK DOMATES SALÇASI
2 KAŞIK BİBER SALÇASI
2 BARDAK SIVI YAĞ
BAHARAT
TUZ


YAPILIŞI:Her şeyi çiğden karıştırıyorsun önceden yıkadığın yaprak hazırladığın patlıcan ve kabakları dolduruyorsun,sonra tencereye düz kaynar su üstüne bırak,ağır birşey üstüne koy,suyunu çekene kadar pişir yaklaşık bir saat sürer,afiyet olsun.

1 yorum:

  1. malzemeleri birde gülhan'ın kullanacağışekilde sayalım:
    350 gr pirinç(kalanı bulgurdan tamalanacak)
    3 baş büyük soğan(soğan çuval işi alınmış olacak)
    sarmısağın kullnılmasına mevsimine göre ve fiyat endeksli olarak karar verilicek
    salça sarmaların içerinde görünmediğinden konulmayacak dolmaların ağız kızmına şırngayla damlatılarak enjekte edilecek
    tuz zaralı olduğundan kullanılmayacak
    yağ ise "size yağlı yüzlü bir dolma yaptım" sözüyle geçiştirilecek
    tencereye dizilen tüm malzeme güneş ışınlarını dik açıyla geldiği saatlerde yüksek yer konularak"rabbim ben bana yakışanı yaptım sende sana yakışanı yaparak yemeğin pişmeini sağla lütfen" diyerek bir mucize beklenilicek.

    YanıtlaSil