16 Ağustos 2011 Salı

iftar sofrası

Fırında güveç.kemikli eti biraz kızarttıktan sonra üstüne doğranmış sebzeleri atıyosun tuzunu salçasını yağını
koyup ağzını folyoyla sarıyosun sora fırında 2saat pişmeye bırakıyosun.



çiğ köfte
kişi sayısına göre birer avuç sümüt,sümütün yarısı kadar isot,yarısı kadarda kuzu yağsız kıyma
soğan sarmısak maydanoz d.salçası tuz,buz.
önce eti ufalanmış soğan sarmısak tuzu isotu yoğurcan sonrada yavaş yavaş sümütü katcan
hiç su koymadan içine attığın buz küpleriyle yoğurcan en son maydanoz katıp bitircen,
bol nane,tere ve marolla yenir acı gelirse üstüne limon sıkabilirsin.
afiyet olsun.































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder