20 Ağustos 2011 Cumartesi

Urfanın bodrumu

 Urfanın bodrumu
Doğuya doğru yolculuk yapılırken uğramanız gereken yerlerden birisidir,sular altında kalmış
şehir görüntüleri minareler ve köy evleri mağaralar,fırata gömülmüş bir şekilde, eski şehir,
baraj yüzünden bu hale gelmiş ama fıratada ayrı
bir hava katmış,urfa yolu üzerinde 30 kmetre iceri doğru gidince,yeni halfetinin içinden eski halfetiye doğru tepeden iniş yapıyosun,muhteşem görüntü ordan başlıyo,2 saatlik bir tekne gezintisiyle artık arabayla ulaşamıycağın yerleri görüyosun,bir çay molası verirken eskilere dalıyosun,ve geri dönüş yolunda fıratın hırçın rüzgarı yüzünü yalarken
kulağına gelen fıratın türküsü nağmeleri arasında

gezini tamamlıyosun.


16 Ağustos 2011 Salı

iftar sofrası

Fırında güveç.kemikli eti biraz kızarttıktan sonra üstüne doğranmış sebzeleri atıyosun tuzunu salçasını yağını
koyup ağzını folyoyla sarıyosun sora fırında 2saat pişmeye bırakıyosun.

15 Ağustos 2011 Pazartesi

Hacı bayram veli


 Bu gece Ankaranın sembolü olan Hacı bayram velideydik,
orayıda etkinliklerle güzelleştirmişler,kitap fuarı,yenilenmiş camisi
mübareğin türbesi ziyaret edilcek güzel yerler,teravihten sonrada Bedirhan
gökçeyi dinlemek ayrı bir hava verdi.


 Kitapçılar çarşısı.
Hacı bayram veli türbesi.


Hacı bayram veli türbe girişi.

Bedirhan gökçe
    

Ankarada nostaljik bir gece

Ankarada altındağ denilen semtte hamam önü
diye adlandırılan nostaljinin yaşatıldığı bir yer
burası,eski ankara evleri ve oyun yerleri resim
sergileri çocuk eğlenceleri,sokak çalgıcıları,
satış yerleri olan şirin bir mahalle oluşturulmuş,
tacettin dergahı ve daha bir çok şeyler.


 



 Hacıvat karagöz.
 Sokak çalgıcıları,(vur patlasın çal oynasın)
 Oyuna eşlik eden kalabalık.                    
 










Meşhur osmanlı macunu.










İranlı sokak çalgıcıları.(müthişti)

İftar sofrası

Bugün o kadar yorgun ve bitkinimki kolay bir sofra hazırlıym dedim,ben balık yaptım,emame şehriye çorbası,şeyma salata,sofra tamam herkese iyi iftarlar.

14 Ağustos 2011 Pazar

Bamya yemeği

YAPILIŞI: 4 kişilik                      Eti kızartıp soğanıda üstüne koyup kavurcan
                                     sonrada bamyayı salçayı domatesi yağı tuzu suyu koyup kısık ateşte pişircen                       arada bamyaya çatal batır olduktan sonra yarım çay kaşığı limon tuzu ve bir diş
    sarmısak kat altını kapat tamamdır.

13 Ağustos 2011 Cumartesi

yaz yağmuru

çisil çisil yağan yağmur
birde yanında sevdiklerin
bir an gözüne herşey hoş gözüküyor
hiç bitmesin istiyorsun
çiçekler hayvanlar insanlar
ve güzel park,birden silkelenip
kendime geliyorum evde 6çocuğun
ve hayatımda hiç bitmiycek parazitlerin
beni beklediğini hatırlıyorum ve
hayal kırıklığına uğruyorum,
bir saatlik yaz yağmuru
sen nelere kadirsin...






Ankarada yağmurlu bir gece.

Bu gece canımız çok sıkıldı ne yapalım diye düşünürken,
ankaranın meşhur kokoreçcileri aklımlza geldi,
acaba çocuklar olmadan kaçamak yapabilirmiyiz derken
bir baktık kendimizi atatürk orman çiftliğinde bulduk
bu çok lezzetli olan yiyeceğe bizde sizin gibi bakmakla yetindik
çünkü kolestrolumuz buna el vermedi,sağlıklı olanlar için çok
güzel bir lezzet,bir gün misafirim olun sizide götüreyim.





Emameden iftar sofrası.

Bugün dışarda işim vardı,
iftara emamenin umuduna kaldık,
bakın bize neler hazırlamış.
MALZEMELER:
önce bir emame doğurcaksın,sonra ne zorluklarla
 büyütüp okutup,urfanın antepin her türlü yemeğini
öğreteceksin,oda sana böyle güzel bir iftar hazırlıycak.

Eline sağlık kızım,mantı ve salatan harikaydı.

12 Ağustos 2011 Cuma

Kocatepetede bugün



Bugün farklı bir gün yaşıym  dedim pek yapmadığım şeyler,
kadınlara kılması farz değil ama Ankaranın kocatepe camiisine namaza gittim,
Kocatepe camii avrupanın en büyük camisidir belki biliyosunuzdur,
Ankaranın neresinden bakarsan bu camiyi görürsün
bazı mabetlere inat minaresi nerdeyse bulutları deler,namaza çok gidilen ender camiilerden biridir,çünkü çarşının içinde merkezdedir,
bugün irandan gelen 4 hocanın kuran okumasını ve ilahisinide dinledik,sonra yan tarafında açılan kitap
fuarını gezdim,Ankaraya geldiğinizde ziyaret etmeden
gitmeyin derim.






11 Ağustos 2011 Perşembe

şulenin dolması.

DOLMA:
1 KİLO PRİNÇ 1 BÜYÜK BAŞ SOĞAN
1 BAŞ SARMISAK
2 KAŞIK DOMATES SALÇASI
2 KAŞIK BİBER SALÇASI
2 BARDAK SIVI YAĞ
BAHARAT
TUZ


YAPILIŞI:Her şeyi çiğden karıştırıyorsun önceden yıkadığın yaprak hazırladığın patlıcan ve kabakları dolduruyorsun,sonra tencereye düz kaynar su üstüne bırak,ağır birşey üstüne koy,suyunu çekene kadar pişir yaklaşık bir saat sürer,afiyet olsun.